Massage praktijk 'Solar Plexus' geeft het lichaam balans tijdens en na een oncologisch proces

De ervaring van een oncologisch proces is erg zwaar. Dit proces stopt niet meteen nadat de (operatieve) procedure heeft plaatsgevonden maar gaat door in een proces van herstel en balans. In deze fase is het belangrijk om stappen te ondernemen die de balans in uw lichaam terugbrengt. Hierbij kan worden gedacht aan fysio fitness, fysiotherapie, oedeem therapie, EMDR of een specifieke masage.

Naast verschillende erkende massage opleidingen heb ik tevens een specifieke opleiding gevolgd om tijdens en na het oncologisch proces de cliŽnt met massages te kunnen ondersteunen. De stage binnen deze opleiding heb ik afgerond binnen de afdeling Oncologie en Hematologie van het UMC te Utrecht.

"Na ieder oncologisch proces wil het lichaam weer in balans komen". "Het terugbrengen van deze balans is nodig omdat er tijdens het oncologisch proces veel aangetast wordt binnen het lichaam".

Tijdens en na de behandelingen is het belangrijk om kwaliteit en geborgenheid te behouden.

Deze massagetherapie richt zich vooral op het parasympathisch zenuwstelsel omdat door chemotherapie, radiotherapie en intraveneuze infusen veel beschadigd wordt binnen het lichaam.

Het parasympatisch zenuwstelsel is een deel van het autonoom zenuwstelsel, dat organen zodanig beÔnvloedt, dat het lichaam in een staat van rust en herstel komt.

"Bestraling, chemotherapie, injectienaalden en operaties, tasten het lichaam in zoverre aan, dat het parasympathisch zenuwstelsel een ernstig en herhaaldelijk trauma te verduren krijgt".

Door tijdens en na het oncologisch proces speciale en specifieke massagetechnieken toe te passen krijgt de cliŽnt meer rust in het lichaam. Dit komt doordat deze vorm van massage het trauma op het parasympatisch zenuwstelsel ontspant. Hierdoor zal het opnemen van prikkels een stuk gemakkelijker worden. Op deze manier worden bijvoorbeeld binnenkomende prikkels op de werkvloer als minder intens ervaren. Daarnaast helpen de massages tegen de vermoeidheid die veroorzaakt wordt door de binnenkomende prikkels.

Ondersteuning in de vorm van deze specifieke massage zorgt er tijdens het herstel proces voor dat de kwaliteit van uw leven kan verbeteren.

Contact opnemen

06-28535866

Praktijk locatie:
Oranje Nassaustraat 8
5554 AG Valkenswaard

Postadres:
Alberdinck Thijmstraat 11
5554 TE Valkenswaard